sâmbătă, 29 mai 2010

Copii de cartier


''Nu suport sa ma calce fraierii-n picioare
Nu lasa capul jos pentru ca doar esi mai tare
Bulangiilor le place sa se rupa in figuri
Sa se dea bazati, de fapt e semn ca-s fraieri sigur
Dar gata s-a terminat, acum nu mai indur
Faceti figuri ca tarfele cand le pui mana pe cur
Sunteti cristale false care cand le-atingi se sparg
Gelozie si invidie e tot ce-aveti in cap.'' (La Familia - Tupeu De Borfas)


Mda. M-am gandit sa scriu un articol despre ''copiii de cartier''. Whatever, asa se cred ei. Copii sau adolescenti, ma rog ..''smecheri'', cu tupeu, carora nu le e frica de nimic. Sunt genul adolescentilor (in special baieti) care asculta rapp, poarte haine largi, beau, fumeaza, isi petrec majoritatea timpului umbland pe strazi. In ziua de azi, multi se regasesc in acesta caracterizare.. Gasesc in acest mod de viata, libertatea. Sunt intr-un fel ..rebeli, si nu le place sa fie controlati.

Parerea mea
Hmm.. ce pot spune? Pai ..mie una mi se pare ca multi prefera sa fie asa ..din ''vrajeala''. Pt. ca vor sa fie, in ochii celorlalti, ''copii de cartier''. Sa para ca fac ceea ce vor. Dar de fapt .. faza asta e cam pierdere de timp. Pt. ca ajungi sa fii considerat ''golan'', decat ceea ce vroiai tu sa fii considerat. Plus ca asta e o viata fara ..viitor. OK. Acum esti multumit/a de libertatea de care dispui, dar mai tarziu ..cand nu vei mai avea din ce sa traiesti, vei regereta.

Deci ..sfatul meu este sa nu va doriti sa fiti ''copii de cartier'', doar ca vrei sa fii smecher/a si asaa.. ca mai tarziu iti va parea rau!