vineri, 27 august 2010

Moartea .


O sa incep cu o compunere realizata de o fosta colega e fratelui meu , care mi-a placut foarte mult , iar apoi voi spune si parerile mele ..
,, Moartea este o lege obiectiva a naturii - De Elisabeth Manciu .
De la inceputul lumii , viata se desfasoara in firescul ei : '' Viata este o chestiune a tuturor . '' Exista insa si-o lege nescrisa , un obicei al Pamantului : moartea . '' Moartea este o chestiune personala , a fiecaruia dintre noi . '' Intrebarile noastre nu razbat pana-n prapastiile albastre , de unde ni s-ar putea raspunde ! Moartea este sfarsitul tutoror pasiunilor . murind , nu mai suferi . Dar , .. rar dorim asta ! Vestejirea , pustiirea vegetatiei toamna , dau senzatia unui mars funebru al vietii . Frunzele cad , '' ca un sinistru semn . '' Apoi , sub zarea grea de plumb , apasatoare , ninsoarea cenusie se asterne . Inghetul amorteste orice vis , da senzatia sfasierii , o ciudata molesala , un abandon .. Se aud fanfare funebre de vant : sumbru , metalic . Deasupra-i intuneric . Jos , apele se rascoala impotriva pietrelor reci ! Natura ne da raspunsul prin amurg , apusul fiind o sugestie a sfarsitului apropiat . Cand noaptea rasare , lumina nu-i , nici soare . Nici stelele nu stralucesc ! Ramane doar mahnire , fara intrebari .. Noi , muritorii , ne terminam existenta prin moarte . Murind , se termina timpul . Ce-i timpul ? Probabil , o linie cu 2 capete . Un drum pe care-l incepem din leagan si ni-l terminam in mormant . Deznodamantul este acelasi . Moartea este o lege obiectiva a naturii : nepartinitoare , impartiala . Ce-i viata ? Un desert , care are mai multe oaze : speranta , ambitia , iubirea , ura .. Toti oamenii sunt egali inaintea vietii si a mortii . Albul si negrul . Lumina si intuneric ! Ni se mistuie somnul si sangele , iar pleoapele de lume ne despart ! '' Un gol istoric se intinde ! '' ''

Parerea mea
In ceea ce ma priveste , eu nu vad moartea neaparat ca un sfarsit , ci mai degraba ca inceputul unei noi vieti .. '' Murind , nu mai suferi . '' Suferinta nu se va termina niciodata ! :| Cei care se sinucid , o fac pentru ca sufera .. si spera ca acolo unde vor ajunge vor fi fericiti , dar eu nu sunt de aceeasi parere ! Oricine sufera , la un moment dat .. Dar asta e , trebuie sa treci peste . Parerile sunt impartite .. Deoarece , nimeni nu a inviat ca sa spuna , de fapt , ce se intampla dupa moarte .. De aceea multora , le este frica , intr-un fel sau altul , de moarte . Pentru ca nu stiu , ce se va intampla dupa ce mor . Dar cum am spus , si repet , moartea este , in opinia mea , INCEPUTUL SFARSITULUI ...

Al 50-lea articol . :] Sondaj 2 .


Deoarece aceasta este al 50-lea articol al meu , si pentru ca nu am mai scris de mult timp , m-am gandit sa fac un sondaj . :] Pentru ca multora le plac filmele , si poate chiar s-au imaginat vreodata jucand intr-unul am facut un sondaj cu intrebarea :
-->
,, Daca viata ta ar fi un film , cum s-ar numi , ce gen ar fi , despre ce ar fi vorba , si cum s-ar termina ? ‘’
Am primit 10 raspunsuri , de la niste persoane cu o imaginatie bogata . Sincer , chiar nu ma asteptam la niste raspunsuri atat de diferite , interesante , majoritatea realiste . Uitati si voi raspunsurile :
-->Gloria ( 17 ani ) : Daca viata mea ar fi un film s-ar numi ‘’Bloodline’’ (ceea ce inseamna sange). Ar fi un film horror , de fapt , cred ca ar fi un serial . Ar fi vorba (fiind viata mea) , despre o fata , care nu traieste ca toti ceilalti (intr-un sens rau) . S-ar termina dupa un luuuunggg drum , adica la sfarsitul filmului serialului , cu mine moarta .
Petra ( 18 ani ) : Daca viata mea ar fi un film s-ar numi ‘’Psychotic Teenage’’ . Ar fi despre o fata , adolescenta , care ar avea niste probleme psihice. Ea ar avea emotii incontrolabile , ar fi claustrofoba si nimfomana (obsedata sexual) . Intr-o zi ea iese cu prietenii ei in oras , la un suc , sa discute chestii si ar incepe sa vada diferite lucruri , obiecte , ca si cand ar fi luat halucinogene cu o familie care nu o sustine deloc . Ea decide sa fuga de acasa impreuna cu prietena ei , intr-un loc la bunicii sai , unde nimeni nu le'ar fi gasit .
Ionela ( 14 ani ) : Daca viata mea ar fi un film , cu siguranta s-ar numi ‘’Sufletul Parasit’’ . Ar fi un film gen horror/amor . Ar fi vorba despre o fata , care de mica era foarte misterioasa si retrasa , care a intalnit un baiat de care s-a indragostit , dar baiatul a dezamagit-o . Dupa acea dezamagire , ea s-a retras mai mult pana cand s-a sinucis aruncandu-se in fata unui tren .
Monica ( 14 ani ) : In primul rand , viata mea ar putea 'deveni' un film . De cand aveam 7 ani , pana acum , momentan avand 14 ani , am trait atat experiente placute , cat si neplacute . Probabil , unele si-au avut rostul , altele nu . Conteaza ca le-am trait , pe toate , cu rele si bune . As putea scrie o lista de nume pt . filmul respectiv . Unul dintre el , sau poate cel mai potrivit fiind ' A beautiful dream...' , in care , as echivala viata mea , cu un vis frumos . Filmul ar putea fi atat romantic , cat si unul experimentat dintr-o viata . Sugestiv , unei trairi adolescentine . In filmul resectiv , nu s-ar schimba nimic . Ar fi precizate toate etapele , clipele ... minunate sau nasoale prin care am trecut . Finalul .. unul fericit , presupun , ramane de vazut !
Andrei ( 10 ani ) : Pai , numele ar fi .. 'Zâna' . Ar fi S.F . Ar fi vorba despre o zana care intra printre oameni , devine foarte admirata de ei , isi face un iubit , la sfarsit zana moare , iar el se sinucide spunand printre lacrimi 'Am iubit-o pana acum , o voi iubi mereu , oriunde voi ajunge ! '
Madalina ( 13 ani ) : Pai .."Filmul" vietii mele , ar fi unul de actiune , dar totodata romantic . Ar cuprinde si genul 'fantasy' . Ceea ce ar cuprinde este simplu.. si clasic . Povestea unei fete , ce nu mai suporta viata , ca mine .. Iar , punctul culminant (cand ea vrea sa se sinucida) , apar toti cei mai buni prieteni ai ei si o 'scapa' , cum s-ar spune de la moarte ..
Bianca ( 13 ani ) : S-ar numi ‘’Viata pe care o traiesc !’’ Ar fi mai multe genuri , drama , comedie , romance ! Si , in general , ar fi vorba despre mine , despre oamenii din jurul meu , despre o fata care a trecut prin multe , si inca va trece .. o fata care a cazut , si mereu s-a ridicat .. o fata care tot timpul are zambetul pe buze , o fata care isi iubeste prietenii foarte mult si e foarte norocoasa ca ii are .. o fata care a a avut multe momente nefericite , triste ..dar a avut clipe si foarte fericite... Una care plange si de fericire .. una sensibila , inocenta , dar , in aceeasi timp si nebuna .
Denisa ( 14 ani ) : Daca viata mea ar fi un film.. ar fi ceva de genul ''Mereu exista o speranta'' pt. ca trebuie sa ai incredere in tine si totul va fi bine . Cred ca ar fi horror-comedie . O fata trista , dar in acelasi timp cu simtul umorului foarte dezvoltat , care face mereu haz de necaz . Trece printr-o perioada grea , fara sperante , fara prieteni , doar visuri .. si traieste cu gandul ca mereu va rasari soarele . Dar nu a asteptat in zadar , deoarece tot ce a fost greu a trecut si se poate bucura in continuare de viata !
Patricia ( 13 ani ) : S-ar numi ‘’Mai complicat nici ca s-ar putea’’ . Ar fi o combinatie intre comedie si romantism , mai fresh , ceva teenager . Ar fi vorba despre o fata care tot timpul se indragosteste de baieti nepotriviti si e inconjurata de cei mai falsi prieteni pe care ii putea avea , dar norocul i se schimba cand il intalneste pe noul elev de la scoala ei , care e un tip super de gasca si se imprieteneste cu Patri , si intr-un final se indragostesc si se combina . Da cei din scoala sunt gelosi si vor sa ii desparta , dar asta ii uneste si mai tare , iar ei isi fac propia gasca de true friends . In final , toti sunt fericiti si mai puternici ca niciodata si toata scoala o sa ajunga sa ii stimeze .
Cristina ( 14 ani ) S-ar numi : ‘’Become a Star on your way’’ sau ‘’All and Everithing’’. Ar fi o combinatie intre aproape toate genurile posibile: comedie, drama, dragoste, aventura etc. Ar contine fiecare pas pe care il fac in viata pana la cel mai inalt nivel la care voi ajunge. S-ar termina probabil cu mine ajungand la apogeul reusitelor mele in viata.
Pot spune , ca sondajul acesta , este mult mai reusit decat celalalt , mai ales faptului , ca de data aceasta am rugat persoane apropiate sa-mi raspunda , care s-au gandit bine ce vor spune .