duminică, 4 aprilie 2010

Copilaria...



Copilaria... Se stie ca este cea mai frumoasa perioada din viata unui om. O perioada lipsita de griji, in care traiesti ca intr'un vis. In care totul e minunat, la fel ca intr-o poveste .. Crezi in zane, spiridusi.. lucuri fantastice, dar care te fac mereu plin/a de viata. Copilaria este cea care iti formeaza caracterul.. Daca ai o copilarie fericita, poti fi sigur/a ca viata ta de acum incolo va fi la fel de minunata. Asa se intampla in majoritatea cazurilor ..dar nu in toate. Nu toti se bucura de o copilarie frumoasa ..Unii nu au acest noroc. Daca suferi de mic, suferi toata viata. Deoarece copilaria este inceputul vietii, ea nu poate fi uitata. Este bine sa-ti traiesti copilaria, fara sa te gandesti la probleme sau la viitor, pentru ca asta numai ti'o va distruge.


Cum era copilaria mai demult...

Ce este cert, mult mai diferita de cea de acum. Poate ca v-au povestit parintii sau bunicii... Cum se jucau vara in iarba, alergau desculti.. Culegeau flori pentru mamele lor.. Stateau in lumina soarelui.. Se jucau mai multi copii diverse jocuri.. Radeau pana nu mai puteau. Iarna, se dadeau cu saniile de pe deal, sau se bulgareau pana se lasa seara. Erau alte vremuri.. Copiii nu erau la fel de obraznici ca si acum, isi ascultau parintii, ii iubeau nespus, si chiar ii ajutau pe cat posibil la treburi. ''Mi-e dor de zilele-n care eram un pusti gras si stateam in fata scarii cu mucii la nas. Mi-e dor de toti prietenii din copilarie cu care-mparteam painea pana la ultima felie. Mi-e dor de zilele de fotbal in care jucam si pe mine ma puneau in poarta ca ii faultam. Toate lipsesc,vars o lacrima ca nu-i usor, Unde-i copilaria mea c**e ca mi-e dor.'' Atat de diferit de prezent ..Cat de mult s-au schimbat toate ..Copiii de atunci erau atat de simpli si de modesti. Erau atat de fericiti pentru o simpla bomboana. Sa nu mai spun ca nu erau rasfatati deloc. In ciuda faptului ca nu erau bogati, ei se multumeau cu viata pe care o aveau ..:)


Cum este copilaria acum...
Mda.. atat de diferita. In ce consta? Simplu ..jocuri pe calculator, messenger, telefoane mobile. Inca de la 7 ani, toti copiii se vor vedete, normal afisand si fitze de vedeta :|. Se cred ''smecheri''.. Nemaivorbind ca nici ''multumesc'' nu mai stiu sa spuna. Trist.. Ei cred ca parintii sunt obligati sa le faca toate mofturile, dar cand nu merge incep sa aplice faza cu ''fata de ingeras'' careia nu'i rezista nimeni :)). Odata primit tot ce isi doreau, revin la obiceiurile initiale. Se joaca pe calculator pana la 8 ore pe zi, iar afara nu pot iesi nic macar 30 de minute sa ia o gura de aer. Mda.. ''
Eram la o bere-n fata - anu' trecut. 2 copii mancau bomboane in fata scarii razand. Toate bune si frumoase pana ii vad aruncand punga de bomboane plina si pe ei plecand. Imi venea sa-i strang de gat. Sa le spun: In p**a mea. Noi plangeam o saptamana fiindca mama nu ne lua. Iar voi plecati, o aruncati va doare fix in c*r de ea. De vina-s cei ce v-au crescut fiindca nu stiti cum era...''. Copiii de acum nu mai sunt catusi de putin fericiti. Au tot ce isi doresc, dar viata lor e plina de monotonie.. Nu mai cred in povesti ..cunosc realitatea, ceea ce face si mai dureroasa copilaria lor. Ciudat ..stiu. Dar n'am ce faca. Este si va fi din ce in ce mai rau! :(



Ingeri vs. Demoni


Ingeri vs. Demoni
A fi bun sau a fi rau? Nu e cale de mijloc. Tu cum vrei sa fii?

Ingerii - Bunatatea

Intruchiparea bunatatii. Fiecare persoana are un inger, pe care desi nu il vedem sau simtim; el vegheaza asupra noastra si ne apara de pericole. Ne indeamna sa facem bine si sa evitam raul. Bunnn.. Acum voi asocia ingerii cu bunatatea pentru a intelege mai bine.

Prsoanele prietenoase, sincere, darnice, harnice, amabile ; intr-un cuvant bune, sunt percepute ca niste ingeri.

De ce e bine sa fii bun? Simplu ..ai mai multe oportunitati in viata, oamenii in general te vad ca pe o persoana speciala, cum mai rar intalesti. Si de aceea persoanele bune ajung in rai..alaturi de ingeri.

De ce e rau sa fii bun? Din foarte putine motiveee ..principalui este ca poti fi considerat de ceilalti o persoana naiva si de aceea sa fii luat/a la misto. Dar nu e motiv de ingrijorare! :))

Demonii - Rautatea

Intruchiparea rautatii. Se mai numesc si ''ingerii rai''. Sunt fiinte personale si reale, ca si ingerii buni. Ei au rolul de a-i ispiti pe oameni. De aceea trebuie sa nu ferim de ei. Si intotdeuna sa credem in D-zeu.

Persoanele agresive, brutale, fara suflet, nemiloase, zgarcite; intr-un cuvat rele, sunt percepute ca niste demoni.

De ce e bine sa fii rau? Nu e bine deloc. Eu personal, nu vad sa te ajute cu ceva. Dar intr-un fel.. rautatea te face imun la suferinta, si de asemenea mai nepasator. Cam atat ..

De ce e rau sa fii rau? (ce bine suna). Pai ..pentru ca vei ajunge in iad, alaturi de demoni (poate va veti imprieteni). Glumesc ..Sa nu mai vorbesc de faptul ca veti avea mai putini prieteni, veti ajunge sa fiti singuri. Iar viata va va scapa printre degete ..:(

Eu aici v-am expus fiecare posibilitate. Acum depinde doar de voi ce cale veti alege in viata! :)

Violenta...


De ce? De ce, pur si simplu nu se putem purta civizivat? Bai, adica inteleg ca uneori chiar nu poti sa nu te enervezi si sa sari si tu la bataie cand cineva se ia de tine fara motiv...Dar sa se ajunga la o bataie serioasa doar pentru pentru ca cineva te'a impins sau calcat din greseala. Chiar pentru atata? Are rost sa ajungi la inchisoare sau la scoala de corectie pentru ca nu ai putut sa te abtii sa'i dai un pumn? Bineee... violenta e pretutindeni. Pe strada, acasa, la scoala. Da. Intr'o lumea ca asta totul e posibil. Poti sa mergi frumos pe strada, si in 10 secunde sa te trezesti cu capu' spart :. Chiar si copiii, uneori in joaca ..dar nu tot timpul, apeleaza la violenta. Cum am spus, de ce toate astea? Din INCONSTIENTA. Nu gandesti.. pe moment, ca nu poate iesi bine. Dar cand realizezi, e prea tarziu ..Te trezesti pe spital, intrebandu'te: ''Ce caut aici? Ce s'a intamplat?''. Iti pare rau, dar nu mai foloseste la nimic. Dintr'o simpla bataie, poti ajunge sa ai un handicap. Si atunci, iti va parea rau toata viata ..te vei intreba ''De ce am facut asta?!''. Si cel mai grav: unele persoane apeleaza la violenta pentru a omori. Mda ..numai persoanele fara inima pot face asa ceva. E teribil ..oricate greseli ar fi facut, nimeni nu merita moartea. Pentru ca ..oricum, fiecare plateste pana la urma.

La fel sta treaba si cu RAZBUNAREA, de ce cu totii, atunci cand cineva ne face rau .vrem sa ne razbunam? Da ..poate ca merita. Dar cum se spune: ''Razbunarea e arma prostului!''. Deci, nu are rost ..Fiecare plateste pentru greselile sale. De ce sa nu'l lasam pe D-zeu sa'i judece pe fiecare?
Dupa parerea mea...
Paiii.. ce sa zic? Eu niciodata nu am inteles de ce unii oameni se bat din niste banalitati. Mai ales colegii mei, care sincer ...se bat de atatea ori. Daaa.. in general in joaca, dar alteori.. De ce fac asta? In general, ca sa se apere unii pe altii. Ca logic, cei care nu sun in stare sa se apere pun pe altii. Si ce sa mai zic ... Uneori, violenta nu'si are rostul. Adica, nu se poate rezolva cu o discutie, dar cu un pumn in fara da? 

Conflictul dintre parinti si copii...



In opinia copiilor
Stiu..de cate ori nu v'au enervat parintii? Va pun sa va faceti temele, sa faceti curat, sa'i ajutati la treburi. Si, pur si simplu, nu mai suportati. De aici pana la certuri e decat un pas. Nu suportati faptul ca nu va lasa sa iesiti la ce ora vreti, sau sa stati la PC pana la 2 noaptea. Se iau de voi din motive banale gen: imbracaminte, frizura, etc. Da.. diferenta de varsta isi spune cuvantul. In adolescenta, ganditi ca parintii sunt cei mai mari dusmani ai vostri; ca nu le pasa decat de ei, si ca niciodata nu va vor intelege. Va doriti o viata doar a voastra, in care parintii sa nu'si mai bage mereu nasul. Dar pana la 18 ani, asta e absolut imposibil. Dar parca ..e din ce in ce mai greu sa convietuiti. Asa ca ce hotarati? Va luati lumea'n cap, si plecati oriunde ..acolo unde sa puteti face ce vreti. Petreceti timpul cu 'anturajul', iar aici apar si viciile (despre care am vorbit in articolul precedent). Acum va simtiti liberi, parca plutiti (efect al bauturii, tigariilor sau drogurilor ...sau toate 3). In acest timp parintii vostri stau acasa, ingrijorati.
In opinia parintilor
Veniti obositi de la munca.. Si ce observati? Haine aruncate pe jos in toata casa, boxe date la maxim, fum de tigara. Simtiti cum va plezneste capul. Incepe sa strigati la copilul dumneavoastra sa dea boxele mai incet, si sa atranga imediat totul. Dar care va fi raspunsul? ''Lasa'ma in pace! N'am chef!''. Va enervati teribil. Dar ..ce e de facut? Il/o lasati in pace sperand ca isi va reveni. Dar nu. La 11 noaptea, vine imbracat/a indecent, cu pretextul ca iese in oras/club. Ii spuneti ca e tarziu, si ca nu il lasati, dar el/ea incepe din nou sa tipe ca e problema lui/ei ce face si tranteste usa. Nu mai puteti ..doriti sa'l/o duceti la un psiholog, dar normal ca va raspunde cu ''Ce?! Crezi ca sunt nebun/a?!''. Va ganditi ca intr'o zi o sa va omoare ..Dar se pare ca nu e cale de rezolvare..
Ce e de facut?
Paiii... problema se poate rezolva decat printr'o discutie. Desi e greu ..va puteti pune de acord. Parintii ar trebui sa constientizeze ca (virgula) copiii lor trec printr'o perioada grea si ca nu le place sa fie controlati, ca ei isi doresc doar libertate. Copiii ar trebui sa inteleaga ca parintii le vor doar binele, si ca pe deasupra ei au multe treburi, incat ar avea nevoie de ajutor. Si de aceea, ei ar trebui sa'si ajute parintii pe cat posibil la treburile casnice, dar sa se ocupe si de viata personala. Sa inteleaga ca nu sunt singuri pe lume, si ca parintii pot fi cei mai buni prieteni ai sai. Sa accepte unele reguli, pentru a putea macar, duce la o armonie in familie.
Desi e destul de greu, incercati sa va intelegeti! E doar spre binele vostru! ;)