sâmbătă, 3 aprilie 2010

Anturaju' - Doar vicii...


Spunand ''anturaj'', nu ma refer la prieteni, ci la persoanele cu care iti petreci timpul. Mda ..in mare majoritatea cazurilor, anturajul sunt persoanele care te'au schimbat ..sau tu te'ai schimbat vazand in ei un exemplu de viata (in general, nu neaparat un exemplu bun :P).
Vrei sa fi ca ei ..te crezi prea cuminte sau crezi ca nu ai libertate. Si ce ar fi mai 'cul' decat sa te apuci de fumat, de baut, sau ..in cel mai rau caz sa te droghezi? De ce? Doar pentru ca vrei sa fi ca ei. Dar oare merita sa te distrugi pentru a fi fericit pe moment? Atunci, nu realizezi. Dar mai tarziu iti pare rau. In cele mai multe cazuri, persoanele care ajung sa faca toate astea, o fac pentru ca au foarte multe probleme, si nu mai stiu cum sa scape de ele... Sau poate doar ca vrei sa incerci. Iti zici: ''Oare ce e asa de interesant sau bei?'' sau ''De ce sa nu incerc si eu o tigara?''. Asta e singura greseala ...doar sa'ti doresti. Astea sunt VICIILE.
Candva ...si eu judecam aceste persoane. Imi ziceam: ''cum adica nu poate sa se lase?''. Dar .. nu are rost sa judeci. De ce? Fiecare e liber sa faca ce vrea, daca isi distruge viata o face pt. ca asa vrea el/ea. Si nu poate nimeni sa'i schimbe decizia.
Dar anturajul nu este numai cel care uneori te face sa ai anumite vicii ...Anturajul este si cel care, uneori te schimba. Asta o spun din proprie experienta. Daca umbli cu anumite persoane, care nu sunt ca si tine ..In scurt timp, si tu vei deveni ca ei. Asta e cam inevitabil. Dar nu te obliga nimeni ...Daca nu ti se par prietenii potriviti pentru tine, pai gaseste'ti altii! 

Iubirea




Iubirea ...cu totii am trait dezamagirea primei iubiri. Daaa.. am suferit; in acel moment credem ca nu mai are rost sa traim, ca daca nu suntem cu el/ea, nu mai ai pentru ce trai. Dar apoi ... realizezi ca nu e asa. Iti dai seama ca de fapt nu ai iubit persoana respectiva atat de mult pe cat credeai ..sau poate ca nu merita. Cum mi'a zis si mie cineva cand i'am zis ''il iubesc enorm si nu cred ca as putea trai fara el'', iar acea persoana mi'a zis ''ba poti, si foarte bine.'' Dar in unele cazuri ..chiar nu poti trai fara el/ea. Asta doar daca e iubire adevarata ... Iubirea adevarata trece peste orice obstacol:

1. varsta - de cate ori nu vi s'a intamplat sa vi se spuna ''e prea mare/mic pentru tine''? Si ce frate, cand e iubire, nu mai conteaza varsta.

2. distanta - si vai ''e prea departe, nu va puteti vedea.'' Asa, si?

3. diferentele - ''e prea sarac/a, bogat/a pentru tine''. Conteaza asa mult? Banii vin si se duc ...Daca iubesti, nu conteaza pozitia sociala.

4. personalitatea - oamenii sunt diferiti.. si in plus: nu ati auzit ca extremele se atrag? ..da. Poate va intrebati ''cum tu care esti asa de destept/a, frumos/a poti fii cu el/ea care e...?''. Aha ..cu cat persoanele sunt mai diferite cu atat exista mai mult atractie. Dar da, din nou ..tre' sa va doara pe voi de vietile altora.

Cum am spus ..toate astea nu mai conteaza, parerea altora nu mai are nici o importanta pentru tine atunci cand iubesti cu adevarat.

Iubirea ...probabil cel mai frumos sentiment aduce suferinte, dar si atatea bucurii. Cat de minunat este cand stati cu iubitul/a, cand va imbratisati/sarutati ..simtiti ca sunteti doar voi si nimeni altcineva. Te simti ca intr'o alta lume ..in care va aflati doar voi 2.

Dar exista o greseala ..pe care o fac multi: spun ''te iubesc'', cand de fapt ar fi fost ''te plac''. Desi pare atat de asemanator, este o diferenta ca de la cer la pamant. Dar cu toate astea ..e atat de greu sa faci diferenta. Pe moment zici ''il/o iubesc'', dar dupa ce ''iubirea'' trece, iti dai seama ca de fapt numai nu l'ai iubit/ai iubit'o, ci numai l'ai placut/ ai placut'o. 

Va continua... ;)