sâmbătă, 3 aprilie 2010

Anturaju' - Doar vicii...


Spunand ''anturaj'', nu ma refer la prieteni, ci la persoanele cu care iti petreci timpul. Mda ..in mare majoritatea cazurilor, anturajul sunt persoanele care te'au schimbat ..sau tu te'ai schimbat vazand in ei un exemplu de viata (in general, nu neaparat un exemplu bun :P).
Vrei sa fi ca ei ..te crezi prea cuminte sau crezi ca nu ai libertate. Si ce ar fi mai 'cul' decat sa te apuci de fumat, de baut, sau ..in cel mai rau caz sa te droghezi? De ce? Doar pentru ca vrei sa fi ca ei. Dar oare merita sa te distrugi pentru a fi fericit pe moment? Atunci, nu realizezi. Dar mai tarziu iti pare rau. In cele mai multe cazuri, persoanele care ajung sa faca toate astea, o fac pentru ca au foarte multe probleme, si nu mai stiu cum sa scape de ele... Sau poate doar ca vrei sa incerci. Iti zici: ''Oare ce e asa de interesant sau bei?'' sau ''De ce sa nu incerc si eu o tigara?''. Asta e singura greseala ...doar sa'ti doresti. Astea sunt VICIILE.
Candva ...si eu judecam aceste persoane. Imi ziceam: ''cum adica nu poate sa se lase?''. Dar .. nu are rost sa judeci. De ce? Fiecare e liber sa faca ce vrea, daca isi distruge viata o face pt. ca asa vrea el/ea. Si nu poate nimeni sa'i schimbe decizia.
Dar anturajul nu este numai cel care uneori te face sa ai anumite vicii ...Anturajul este si cel care, uneori te schimba. Asta o spun din proprie experienta. Daca umbli cu anumite persoane, care nu sunt ca si tine ..In scurt timp, si tu vei deveni ca ei. Asta e cam inevitabil. Dar nu te obliga nimeni ...Daca nu ti se par prietenii potriviti pentru tine, pai gaseste'ti altii! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu