duminică, 4 aprilie 2010

Copilaria...Copilaria... Se stie ca este cea mai frumoasa perioada din viata unui om. O perioada lipsita de griji, in care traiesti ca intr'un vis. In care totul e minunat, la fel ca intr-o poveste .. Crezi in zane, spiridusi.. lucuri fantastice, dar care te fac mereu plin/a de viata. Copilaria este cea care iti formeaza caracterul.. Daca ai o copilarie fericita, poti fi sigur/a ca viata ta de acum incolo va fi la fel de minunata. Asa se intampla in majoritatea cazurilor ..dar nu in toate. Nu toti se bucura de o copilarie frumoasa ..Unii nu au acest noroc. Daca suferi de mic, suferi toata viata. Deoarece copilaria este inceputul vietii, ea nu poate fi uitata. Este bine sa-ti traiesti copilaria, fara sa te gandesti la probleme sau la viitor, pentru ca asta numai ti'o va distruge.


Cum era copilaria mai demult...

Ce este cert, mult mai diferita de cea de acum. Poate ca v-au povestit parintii sau bunicii... Cum se jucau vara in iarba, alergau desculti.. Culegeau flori pentru mamele lor.. Stateau in lumina soarelui.. Se jucau mai multi copii diverse jocuri.. Radeau pana nu mai puteau. Iarna, se dadeau cu saniile de pe deal, sau se bulgareau pana se lasa seara. Erau alte vremuri.. Copiii nu erau la fel de obraznici ca si acum, isi ascultau parintii, ii iubeau nespus, si chiar ii ajutau pe cat posibil la treburi. ''Mi-e dor de zilele-n care eram un pusti gras si stateam in fata scarii cu mucii la nas. Mi-e dor de toti prietenii din copilarie cu care-mparteam painea pana la ultima felie. Mi-e dor de zilele de fotbal in care jucam si pe mine ma puneau in poarta ca ii faultam. Toate lipsesc,vars o lacrima ca nu-i usor, Unde-i copilaria mea c**e ca mi-e dor.'' Atat de diferit de prezent ..Cat de mult s-au schimbat toate ..Copiii de atunci erau atat de simpli si de modesti. Erau atat de fericiti pentru o simpla bomboana. Sa nu mai spun ca nu erau rasfatati deloc. In ciuda faptului ca nu erau bogati, ei se multumeau cu viata pe care o aveau ..:)


Cum este copilaria acum...
Mda.. atat de diferita. In ce consta? Simplu ..jocuri pe calculator, messenger, telefoane mobile. Inca de la 7 ani, toti copiii se vor vedete, normal afisand si fitze de vedeta :|. Se cred ''smecheri''.. Nemaivorbind ca nici ''multumesc'' nu mai stiu sa spuna. Trist.. Ei cred ca parintii sunt obligati sa le faca toate mofturile, dar cand nu merge incep sa aplice faza cu ''fata de ingeras'' careia nu'i rezista nimeni :)). Odata primit tot ce isi doreau, revin la obiceiurile initiale. Se joaca pe calculator pana la 8 ore pe zi, iar afara nu pot iesi nic macar 30 de minute sa ia o gura de aer. Mda.. ''
Eram la o bere-n fata - anu' trecut. 2 copii mancau bomboane in fata scarii razand. Toate bune si frumoase pana ii vad aruncand punga de bomboane plina si pe ei plecand. Imi venea sa-i strang de gat. Sa le spun: In p**a mea. Noi plangeam o saptamana fiindca mama nu ne lua. Iar voi plecati, o aruncati va doare fix in c*r de ea. De vina-s cei ce v-au crescut fiindca nu stiti cum era...''. Copiii de acum nu mai sunt catusi de putin fericiti. Au tot ce isi doresc, dar viata lor e plina de monotonie.. Nu mai cred in povesti ..cunosc realitatea, ceea ce face si mai dureroasa copilaria lor. Ciudat ..stiu. Dar n'am ce faca. Este si va fi din ce in ce mai rau! :(Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu