duminică, 4 aprilie 2010

Violenta...


De ce? De ce, pur si simplu nu se putem purta civizivat? Bai, adica inteleg ca uneori chiar nu poti sa nu te enervezi si sa sari si tu la bataie cand cineva se ia de tine fara motiv...Dar sa se ajunga la o bataie serioasa doar pentru pentru ca cineva te'a impins sau calcat din greseala. Chiar pentru atata? Are rost sa ajungi la inchisoare sau la scoala de corectie pentru ca nu ai putut sa te abtii sa'i dai un pumn? Bineee... violenta e pretutindeni. Pe strada, acasa, la scoala. Da. Intr'o lumea ca asta totul e posibil. Poti sa mergi frumos pe strada, si in 10 secunde sa te trezesti cu capu' spart :. Chiar si copiii, uneori in joaca ..dar nu tot timpul, apeleaza la violenta. Cum am spus, de ce toate astea? Din INCONSTIENTA. Nu gandesti.. pe moment, ca nu poate iesi bine. Dar cand realizezi, e prea tarziu ..Te trezesti pe spital, intrebandu'te: ''Ce caut aici? Ce s'a intamplat?''. Iti pare rau, dar nu mai foloseste la nimic. Dintr'o simpla bataie, poti ajunge sa ai un handicap. Si atunci, iti va parea rau toata viata ..te vei intreba ''De ce am facut asta?!''. Si cel mai grav: unele persoane apeleaza la violenta pentru a omori. Mda ..numai persoanele fara inima pot face asa ceva. E teribil ..oricate greseli ar fi facut, nimeni nu merita moartea. Pentru ca ..oricum, fiecare plateste pana la urma.

La fel sta treaba si cu RAZBUNAREA, de ce cu totii, atunci cand cineva ne face rau .vrem sa ne razbunam? Da ..poate ca merita. Dar cum se spune: ''Razbunarea e arma prostului!''. Deci, nu are rost ..Fiecare plateste pentru greselile sale. De ce sa nu'l lasam pe D-zeu sa'i judece pe fiecare?
Dupa parerea mea...
Paiii.. ce sa zic? Eu niciodata nu am inteles de ce unii oameni se bat din niste banalitati. Mai ales colegii mei, care sincer ...se bat de atatea ori. Daaa.. in general in joaca, dar alteori.. De ce fac asta? In general, ca sa se apere unii pe altii. Ca logic, cei care nu sun in stare sa se apere pun pe altii. Si ce sa mai zic ... Uneori, violenta nu'si are rostul. Adica, nu se poate rezolva cu o discutie, dar cu un pumn in fara da? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu